Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва: на Львівщині візначили переможців

Сьогодні, 7 серпня, урочисто нагородили переможців ІІІ конкурсу журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва. 

Про це повідомляє пресслужба Львівської облради.

В.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод у вітальному слові наголосив на великій активності цьогоріч учасників конкурсу журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва.  

«На конкурс було подано 65 медіаматеріалів. І це дуже важливо, бо Тарас Матвіїв завжди уболівав за якісну українську журналістику. 

Конкурс – це пам'ять про Тараса Матвіїва і формування історії журналістики. 

Ми маємо увічнювати пам'ять про наших героїв у медіапросторі, назвах вулиць, меморіальних таблицях тощо, аби наступні покоління українців знали про тих, хто зберіг для них Україну.
Сподіваюся, що наступного року призовий фонд буде ще більшим, для цього залучатимемо позабюджетні кошти, аби вся Україна знала як Львівщина вшановує героїв. 
Дякую всім, хто взяв участь у конкурсі, адже це величезна праця. Закликаю журналістів готувати ще більше матеріалів про наших захисників», - підкреслив Юрій Холод.

Гран-прі конкурсу та 100 тисяч гривень журі присудило директору Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій, ветерану Андрію Жолобу за матеріал «Авторська програма Андрія Жолоба «Без броні» на FM Галичина «Зшив пробите серце! Судинний хірург на фронті». 

У чотирьох номінаціях конкурсу найкращими визнано:

- розміщений в онлайн-медіа – матеріал працівниці ТОВ «Львів медіа» Марії Шиманської «600 км пішки по росії, щоб знищити ворожі літаки! Фільм про розвідника Олега Бабія»;
- розміщений в друкованому медіа – матеріал працівниці КП Старосамбірське радіомовлення «Голос Прикарпаття» Любові Кіпоренко «Онук зв’язкової ОУН Лідії Тиховліз боронить Україну на Авдіївському напрямку»;
- розміщений у телеефірі – матеріал працівника ПП «НТА – Незалежне телевізійне агентство» Андрія Дідоводюка «Мисливець за танками» унікальна історія Героя України Сергія Міщенка»;
- розміщений у радіоефірі – матеріал працівниці комунального підприємства «Редакція радіомовлення «Жидачів ФМ» Ірини Берник-Данилець  «Про війну з перших вуст. Віктор Молодик».

У межах обласної Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області кожен переможець номінації отримає з обласного бюджету 50 тисяч гривень.

«Моя думка про те, хто переміг у конкурсу – збіглася з думкою журі. Усі роботи я читала материнським серцем і була зворушена історіями життя наших героїв. 
Дякую організаторам і всім учасникам конкурсу, адже у наш час дуже важливо висвітлювати військову тематику. Необхідно, аби наша молодь пізнавала живих героїв і пам’ятала тих, хто віддав своє життя за Україну», - зазначила мати Тараса Валентина Матвіїв. 

Нагадаємо, конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва започаткований на Львівщині у 2022 році. Його мета – вшанування пам’яті Героя України Тараса Матвіїва – тележурналіста, громадського діяча, учасника Революції гідності та офіцера Збройних сил України, а також створення більшої кількості високоякісних матеріалів на військову тематику, що стають зброєю в інформаційній війні; підтримка бойового духу та вшанування подвигів різних військових підрозділів та військ, які дислокуються на Львівщині; увіковічення пам’яті українських героїв з Львівщини.
Тарас Матвіїв, молодший лейтенант 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила, командир взводу, учасник російсько-української війни, нагороджений званням Герой України та орденом «Золота зірка» (посмертно).
У 2014 році, після початку антитерористичної операції на сході України, Тарас Матвіїв добровольцем вирушив на захист суверенітету та територіальної цілісності України. Воював під селищем Піски Ясинуватського району Донецької області у складі Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ».
В останню ротацію на схід Тарас поїхав на початку квітня 2020 року. Його взвод тримав оборону на опорному пункті передової лінії оборони на Луганському напрямку. Тут він загинув 10 липня 2020 року біля села Троїцьке Попаснянського району, рятуючи своїх бійців.
Іменем Тараса Матвіїва названо проспект у рідному Жидачеві, а також школа, в якій навчався. На фасаді школи відкрито меморіальну дошку, а на будівлі рідного для Тараса факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка – інформаційну таблицю на честь Героя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ