Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Конституція і закони не передбачають звітів окремих міністрів -- Василь Куйбіда

Народний депутат, член фракції “Наша Україна” Василь Куйбіда висловив стурбованість кроками антикризової коаліції, спрямованими на узурпацію влади. Про це він сказав, коментуючи намір парламенту заслухати звіт міністрів оборони та закордонних справ. Василь Куйбіда наголосив, що парламент, як і будь-який інший орган, повинен діяти в рамках закону і в спосіб, передбачений законом. “У Конституції і в жодному іншому законі ми не знайдемо, що міністри повинні звітуватися. Передбачено лише звіт уряду і відповідно – оцінку діяльності уряду, яка може потягнути за собою його відставку”, – наголосив народний депутат. Повідомила “Гал-info”  прес-служба «Нашої України».
“Він відзначив, що процедура звіту міністрів виписана у Регламенті Верховної Ради, але регламент не є законом. “У Конституції також чітко не виписана процедура звільнення Міністра оборони та Міністра закордонних справ, які призначаються парламентом за поданням Президента, – зауважив Василь Куйбіда. – Виходячи з комплексного аналізу Конституції, можна зробити висновок, що вони мають звільнятися у той же спосіб, як і були призначені – тобто теж за поданням Президента. Але тлумачити Конституцію не може ні окремий депутат, ні Верховна Рада в цілому. Для цього є Конституційний Суд, який і має розтлумачити нам, у який спосіб мають звільнятися ці міністри і чи відставка прем’єра має тягнути за собою відставку всього кабміну, включаючи й квоту Президента”.
“Те ж, що сьогодні робить антикризова коаліція і ті, хто стоїть за нею, спрямоване на нагнітання напруження в суспільстві, провокування жорсткого протистояння між урядом і Президентом України і фактично - унеможливлення будь-якого поступального розвитку нашої держави”, – підсумував народний депутат.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ