Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Конституційна реформа потребує цілісного доопрацювання – Юрій Ключковський

Конституційна реформа потребує не фрагментарного, а цілісного доопрацювання, лише тоді можна буде подолати суперечності, які сьогодні містить Конституція України. Так прокоментував «Гал-info» створення указом Президента Конституційної комісії представник Віктора Ющенка у парламенті Юрій Ключковський.
 «Комісія повинна опрацювати не лише технічні питання, вона повинна звернути увагу на усі без винятку аспекти вдосконалення Конституції. Сьогодні існує низка суперечностей, які розбалансовують систему влади в Україні. Насправді, у нинішній Конституції є недоліки, про які можна говорити годинами. До сьогодні діри у Конституції латали недолугими законами, а ходити у полатаній сорочці не годиться», – сказав Юрій Ключковський.
 За словами Юрія Ключковського, поки що про склад комісії нічого не відомо, і йому особисто не пропонували поки що стати її членом.
 Нагадаємо, учора у Харкові глава Секретаріату Президента Віктор Балога оголосив про створення указом Президента конституційної комісії, яка зосередиться на "шліфуванні" ряду недоробок, зроблених у процесі прийняття політичної реформи. За словами Віктора Балоги, "комісія створюється, щоб врахувати ті недоробки", які були допущені при прийнятті швидких змін Конституції "під час президентської гонки 2004 року. Тому Президент запропонує спікеру Верховної Ради, керівникам парламентських фракцій, главам парламентських комітетів, прем'єру внести пропозиції щодо складу цієї комісії і потім створити її робочі органи для того, щоб не виникало питань ні в парламенту, ні в Кабінету Міністрів, ні в Президента", – додав глава Секретаріату.
 Але при цьому, підкреслив він, мова йде не про стратегічний, а саме про робочі моменти, що абсолютно не впливають на сформовану на сьогодні структуру устрою влади.
 Балога також відзначив, що поправки, які розробить комісія, мають бути відшліфовані і прийняті одним пакетом згодом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ