Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Конституційний суд не зможе зупинити вибори – голова ЦВК

Конституційний суд України не може зупинити вибори. Він може просто визначити конституційність указу про розпуск Верховної Ради. Про це заявила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук в інтерв'ю ВВС Україна, передає УНН.

"Конституційний суд — єдиний орган, який може вирішувати, був цей президентський указ конституційним чи ні. Для нас виникне питання: проаналізувати це рішення, подумати, що ми маємо зробити та як ми маємо поводитися. Тому що КС не може зупинити вибори своїм рішенням, він просто може визначити конституційність указу, нічого більше", - повідомила Сліпачук.

Вона зазначила, що Комісії необхідно буде зрозуміти обґрунтування та мотиви цього рішення, щоб здійснити необхідні кроки.

"Якщо вони оголошують, що указ не відповідає Конституції, то це означає, що немає такого указу, а значить — я не маю жодних законних підстав витрачати державні кошти. Дуже багато питань виникає...

Ми дійсно зараз в дуже складній ситуації, тому що процес підготовки до виборів пішов. Він не може бути відкладений чи на якийсь час тимчасово зупинений. Зараз ми перебуваємо на кінцевому етапі реєстрації, яка закінчиться 20 червня. Далі ми маємо п'ять днів, щоб власне здійснити реєстрацію й ухвалити необхідні рішення. Це вже буде 25 червня. А потім нам треба ухвалити рішення про форму виборчого бюлетеня, потім перейдемо до наступного етапу", - сказала голова ЦВК.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ