Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Корейського посла зацікавив аграрний сектори Львівщини

У п’ятницю, 27 жовтня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні Лі Янг Гу, який взяв участь у Міжнародному економічному форумі, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Очільник області привітав почесного гостя і зазначив, що Львівщина є безпечним регіоном для залучення інвестицій і розвитку нових підприємств.

“Ми вчора відкрили завод “Бадер-Аунде”, а також вітрову і сонячну електростанцію і для нас дуже важливо, щоб у цих напрямках ми могли співпрацювати із Республікою Корея”, - підкреслив Олег Синютка. 

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг Гу висловив вдячність за запрошення на Міжнародний економічний форум і підкреслив, що Львівщина є сприятливим середовищем для створення індустріального аграрного парку, на базі якого б розташувались підприємства з переробки сільськогосподарської продукції.  

“Корея братиме участь у розвитку України і області. Львівщина демонструє великий потенціал в агропромисловому секторі, великим проектом було б створення індустріального парку", - підкреслив Лі Янг Гу

Голова Львівської ОДА Олег Синютка зазначив, що Львівщина готова до співпраці і розвитку нових напрямків в агросекторі.

“Агросектор в Україні показує хорошу динаміку, у нас є ділянки земель, на яких можна вирощувати чисті культури, ми б  дуже хотіли, щоб корейські компанії із своїми технологіями співпрацювали з нами, і ми можемо говорити про спільний розвиток ягідництва, фруктів, лікарських рослин, і я вважаю, що аграрний комплекс Львівщини на сьогодні показує хороші результати ”, - наголосив Олег Синютка.

Окрім того сторони домовились про співробітництво в освітній сфері, а саме налагодження партнерських зв’язків між навчальними закладами Львівщини та Республіки Корея, сфері енергозбереження та розвитку медицини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ