Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Кримінал

Корпорацію КРТ звинуватили у фінансових порушеннях на 400 млн грн

Аналізуючи діяльність ТзОВ «Корпорація КРТ», фахівці Львівського управління Офісу великих платників встановили здійснення реєстрації податкових накладних на реалізацію мазуту, при цьому придбання даного мазуту в платника відсутнє. Про це повідомили у Відділі організації роботи Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м.Львові Міжрегіонального головного управління ДФС.

Таким чином,  стверджують податківці, формуються віртуальні витрати та  податковий кредит по податку на додану вартість. Так, за період 2015-2017 роки здійснено придбання віртуального мазуту на суму ПДВ 64, 9 млн грн, а реалізовано на суму ПДВ 156,0 млн грн.

А також, згідно з інформацією, отриманою з зовнішніх джерел, виявлено «фіктивне» придбання автомобілів, автобусів, мотоциклів, причепів та напівпричепів до них, тягачів, с/г техніки та екскаваторів в загальній в кількості понад дві тисячі одиниць, чим сформовано «фіктивний» податковий кредит з метою згортання позитивного значення по ПДВ. Вказані  операції привели до втрат бюджету лише по ПДВ понад 77,2 млн грн.

Щоб припинити протиправну діяльність підприємства, податківцями  здійснено 15 спроб провести перевірки, але ТзОВ «Корпорація КРТ» не допускало фахівців шляхом безкінечних і безпідставних судових оскаржень дій ДФС.

Відносно службових осіб ТзОВ «Корпорація КРТ» відкрито кримінальне провадження, що кваліфікується за ч. З ст. 212 та ст.205 КК України.

Крім того, отримано Ухвалу суду щодо надання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки ТзОВ «Корпорація КРТ». Перевірку проведено та  складено акт яким встановлено порушення на понад 400 млн грн.

З квітня місяця 2018 року завдяки роботі СМКОР заблоковано реєстрацію податкових накладних, тим самим зупинено протиправну діяльність даної юридичної особи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ