Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Корпоративні свята: у чому плюси і чи є мінуси?

З початку грудня в більшості компаній усі співробітники обговорюють майбутнє корпоративне свято, тоді як у деяких інших – розраховують на новорічні премії.

Що таке корпоративні свята, навіщо вони потрібні, їхні плюси і чи є мінуси – розбиралися спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Офісні свята можуть бути трьох видів:

корпоративні дати, наприклад, день заснування компанії;

професійні свята;

урочистості з приводу Нового року.

Безпосередньо корпоративні свята – ювілей заснування фірми, день запуску нової виробничої лінії – можна перетворити в ділові, запросивши партнерів і великих клієнтів. Такі урочистості в основному прийнято проводити в ресторанах. Оплачує бенкет компанія.

Професійні свята відзначають на розсуд керівництва – в ресторані, кафе, в офісі, навіть на природі. У деяких випадках співробітників просять «скинутися» посильною сумою.

«Загальні» свята прийнято відзначати в офісі за рахунок фірми, хоча бувають і винятки. На урочистості з приводу Нового року доречно запросити співробітників з сім'ями, якщо так прийнято в компанії. Які свята прийнято відзначати в українських компаніях?

Плюси організації і проведення корпоративних свят:

– згуртування колективу і створення сприятливої атмосфери всередині компанії;

– знайомство співробітників один з одним і з керівним складом у неформальній обстановці (особливо актуально для великих корпорацій);

– можливість подякувати співробітникам за спільну роботу, відзначити успіхи фірми в цілому і когось із співробітників персонально;

– розвиток творчих здібностей співробітників і емоційна підзарядка.

Мінуси «корпоративу»:

– у неформальній обстановці, особливо після вживання спиртного, можливе загострення старих конфліктів;

– якщо психологічна обстановка у фірмі важка, доцільніше буде роздати співробітникам премії до свята, не провокуючи розвиток конфліктів, які, наприклад, могли бути в недавньому минулому;

– якщо перетворити свято в продовження робочого дня з обов'язковим відвідуванням – про позитив можна забути.

У будь-якому випадку, перш ніж організовувати і проводити корпоративний захід, керівнику слід подумати – чи готові до нього співробітники? Якщо відповідь позитивна – можна сміливо призначати відповідальних за його організацію. Головне – не забувати про побажання співробітників, щоб проведення часу було комфортним для всіх. Спільні святкування зазвичай жваво обговорюються в офісі і запам'ятовуються надовго.

HeadHunter Україна входить до складу найбільшого об’єднання рекрутингових проектів із восьми країн Європи та Азії з найширшою базою резюме — більше 25 млн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ