Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Корвет «Тернопіль» візьме участь в операції НАТО

Корвет українських ВМС Тернопіль візьме участь в антитерористичній операції НАТО Активні зусилля в Середземному морі. Про це повідомляє в п'ятницю прес-служба Міноборони України.

"7 листопада корвет Військово-морських сил ЗС України Тернопіль вийде з Севастополя і візьме курс на Середземне море для участі в антитерористичній операції Активні зусилля", - йдеться в повідомленні.

Активні зусилля (Active Endevour) - постійно діюча операція НАТО в Середземному морі, її мета - запобігання незаконному переміщенню зброї, наркотиків, попередження терористичних актів, торгівлі людьми, контроль за судноплавством. Україна стала другою після Росії країною, що не входить у НАТО, яка приєдналася до морської операції.

У жовтні-листопаді 2006 року корвет Тернопіль здійснив свій перший 28-добовий середземноморський похід, під час якого провів практичні тренування, і вже в травні-липні 2007 року корвет взяв безпосередню участь в операції.

В антитерористичній операції Активні зусилля, крім Тернополя, брали участь фрегат Гетьман Сагайдачний та корвет Луцьк українських ВМС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ