Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Користувачів заборонених російських сайтів не каратимуть, - Радбез

Українські користувачі соціальних мереж не будуть каратися за обхід блокування заборонених в Україні російських сайтів. Про це в ефірі 1+1 розповів керівник служби з питань інформаційної безпеки Ради національної безпеки і оборони Валентин Петров.

"Ми не торкаємось контенту, і навіть якщо якийсь користувач обійде блокування, будь ласка, користуйтесь. Користувачі не будуть ніяким чином каратись, але ми зменшимо аудиторію російських сайтів", - сказав посадовець.

Петров зазначив, що українські правоохоронці не могли би переслідувати за розповсюдження злочинного контенту у російських соцмережах, адже їхні сервери розташовані у Москві.

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня набрав чинності Указ Президента України №133/2017 від 15 травня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Відповідно до цього указу, телекомоператори мають припинити надання послуг з доступу до ряду веб-ресурсів, зокрема соціальних мереж "ВКонтакте", "Одноклассники", усіх сервісів "Яндекс" та mail.ru тощо.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ