Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Користування надрами стає дорожчим – Кащук

Голова Комітету надрокористування Європейської Бізнес Асоціації, директор з розвитку бізнесу Геологічної Інвестиційної Групи Дмитро Кащук заявив, що держава робить доступ до надр дорожчим. Зокрема, зросли платежі за ліцензії, вимоги щодо обсягів робіт та інвестицій.
Дмитро Кащук

"Політика держави в сфері надрокористування обертається довкола ключової тези: доступ до надр стає дорожчим", - сказав Кащук в інтерв'ю для видання NADRA.INFO.

За його словами, це призведе до зростання вартості входу в галузь та вимивання дрібних гравців, які тримали ліцензії зі спекулятивною метою.

Водночас діючі ліцензії стануть більш привабливими для серйозних інвесторів. Кащук прогнозує створення ринку для їх купівлі-продажу до кінця року.

"На ринку назріло питання створення біржі спецдозволів", - зазначив він в коментарі.

Кащук також закликав скасувати обмеження на доступ до геологічної інформації. За його словами, гриф секретності заважає залученню іноземних інвестицій в надрокористування.

Експерт анонсував проведення ЄБА Mining Day 22 вересня. Це буде перший галузевий день в рамках Європейської Бізнес Асоціації.

Захід збере владу, бізнес та інвесторів для обговорення стратегії галузі. Заплановано три панелі: політичну, інвестиційну та дискусію про реальний сектор.

"Ми покажемо, які можливості відкривають зміни в регуляторному середовищі. Яких іще нововведень можна очікувати", - пояснив Кащук.

Він додав, що на заході представлять результати опитування надрокористувачів щодо впливу реформ та інвестиційних можливостей галузі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ