Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проходив форум "Екотрансформація надрокористування-2023"

Вчора у Львові проходив галузевий форум «Екотрансформація надрокористування-2023: законодавство, рішення, кращі практики» організований Асоціацією професіоналів довкілля «ПАЕУ».

Від Компанії «Центр ЛТД» участь у форумі взяв директор Олег Бота, який у своєму виступі висвітлив питання збалансування інтересів довкілля та інвесторів і проблематику оцінки впливу на довкілля. Ефективність дозвільної системи та процедури ОВД в Україні є предметом критики через низку проблем, які обговорювались на Форумі. Щоб вирішити ці проблеми, існує потреба у більшій прозорості, посиленні правозастосування та активнішій участі громадськості в процесі отримання дозволів і оцінці впливу на довкілля. Крім того, Уряд повинен вжити заходів, щоб забезпечити належне фінансування процедури ОВД - підвищення кваліфікації та методичних матеріалів щодо галузевих стандартів ОВД.

Процедура оцінки впливу на довкілля в Україні є важливим інструментом для визначення потенційних впливів запропонованого проєкту на довкілля та реалізації заходів для мінімізації або пом’якшення цих впливів. Це дозволяє збалансувати інтереси довкілля та інвесторів, а також захистити довкілля для майбутніх поколінь.

Серед інших питань, які обговорювались на Форумі: як припинити діяльність кар’єрів: ESG аспекти, що повинен знати надрокористувач про ОВД, як має відбуватись розробка кар'єрів зі збереженням біорізноманіття,. чи мають шанс на видобуток торф’яні родовища в Україні, як співпрацю видобувних компаній із громадами організувати ефективно для соціального розвитку, післяпроєктний моніторинг в умовах воєнного стану, все про спецводокористування, рентні платежі та багато інших прикладних аспектів роботи видобувного бізнесу в Україні.

Серед присутніх провідні експерти галузі, природоохоронці, представники міністерств, спеціалісти органів місцевого самоврядування відповідальні за екологічні питання, представники профільних департаментів обласних державних адміністрацій, бізнесу та громадськості.

Від Компанії «Центр ЛТД» дякуємо Асоціації професіоналів довкілля «ПАЕУ» за можливість спілкування в колі однодумців і напрацювання рішень, які повинні лягти в основу законопроєктів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ