Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Кожен третій українець з діабетом не знає про свій діагноз

Всесвітній день боротьби з діабетом відзначається щорічно 14 листопада з метою підвищення обізнаності суспільства про проблему діабету та підтримки людей, що живуть з цією хворобою. Згідно зі світовою статистикою, близько 387 млн осіб на планеті живуть з діабетом, а до 2035 року їхня кількість може досягти 592 млн. В Україні близько 1,1 млн людей страждають на це захворювання, що складає 3,2 % від загальної чисельності населення. Проте кількість незареєстрованих випадків є високою – кожен третій українець з діабетом не знає про свій діагноз. Про це повідомила прес-служба МОЗ України

Підвищення інформованості суспільства про хворобу – надзвичайно важливий фактор у боротьбі з діабетом. З цією метою Асоціація дитячих ендокринологів України за підтримки МОЗ України створила освітній мультфільм «Історія про мрію. Від дітей з діабетом до світу дорослих».

Основою мультфільму стали роботи, що надійшли на Всеукраїнський конкурс малюнка серед дітей з цукровим діабетом протягом 2010-2014 років. Через історію маленької дівчинки, у якої діагностували діабет, але яка знаходить в собі мужність контролювати хворобу, мультфільм підіймає актуальні для українського суспільства проблеми ранньої діагностики та лікування діабету.

У мультфільмі в простій і доступній формі зображені симптоми діабету I типу, за наявністю яких необхідно терміново звернутися до лікаря, особливостей життя з діабетом та факторів ризику виникнення діабету II типу у дорослих. А ще це зворушлива історія про дитячу мрію та шлях до її втілення попри всі труднощі хвороби. Адже діабет – це не вирок, а спосіб життя. За умови належного лікування та правильного самоконтролю люди з цим захворюванням можуть жити повноцінно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ