Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кравчук пообіцяв, що Україна в ТКГ порушить питання "великоднього перемир'я" на Донбасі

Глава української делегації Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук анонсував, що під час наступного засідання ТКГ Україна порушить питання "великоднього перемир'я" на Донбасі.

Про це він сказав у етері телеканалу "Україна 24".

Зокрема він повідомив, що наступне засідання відбудеться 14 квітня. 

Кравчук зауважив, що на Великдень "люди будуть більше ходити на могилки, рухатися по території, тому треба думати про розмінування і контроль". 

Водночав він сказав, що таке перемир'я буде тимчасовим. "Великдень минає - і знову війна", - заявив Кравчук.

"Я кажу, щоб ми прийняли рішення, такі кроки, які забезпечать припинення вогню. Після цього можуть вирішуватися політичні питання та питання безпеки. Таким чином, ми будемо рухатися до миру", - додав він.

Кравчук також зауважив, що з Росією домовитися дуже складно і що потрібно бути завжди готовими до війни з нею, адже "росіяни воюють не перше століття, якщо брати до уваги російську історію". 

"Але це зовсім не означає, що ми будемо опускати руки. Ми пропонували і будемо пропонувати дії, пропозиції, кроки, щоб показати що для України немає нічого більш важливішого, ніж припинення війни на Донбасі. І перший крок, і найважливіший крок - це повернення режиму "тиші", припинення вогню", - сказав він.

Кравчук зокрема заявив, що росіяни не мають або не бачать іншого шляху вирішення питань, окрім силового. За його словами, для Росіїї її власна позиція на першому місці, а норми міжнародного права не є обов'язковими.

"Тому говорити, чи готується сьогодні чи завтра чи післязавтра - постійно і завжди. Інша справа, що ми маємо бути готовими до такого сценарію і робити все, щоб найгіршого не сталося", - наголосив він. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ