Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Кредобанк» кваліфіковано для участі у виведенні з ринку неплатоспроможних банків

Національний банк України включив ПАТ «Кредобанк» до переліку попередньо кваліфікованих осіб для участі у виведенні неплатоспроможних банків з ринку в способи, передбачені Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Про це повідомила прес-служба ПАТ «Кредобанк».

Відповідно до рішення комітету НБУ з питань регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем, що було ухвалено у квітні, «Кредобанк» отримав право бути приймаючим банком у разі ліквідації неплатоспроможного банку з відчуженням у процесі ліквідації всіх або частини його активів і зобов’язань, а також при відчуженні всіх або частини активів та зобов’язань неплатоспроможного банку із відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією.   

 «Належність до фінансової групи найбільшого банку Польщі з активами понад 60 мільярдів євродозволяє «Кредобанку» відігравати помітну роль у банківській системі України. Одним з її проявів є готовність нашого банку брати участь у реструктуризації та оздоровленні банківського сектору України, - говорить  Голова Правління ПАТ «Кредобанк» Гжегож Шатковскі. – «Кредобанк» зацікавлений у придбанні кредитних портфелів великих неплатоспроможних банків, які відповідають його бізнес-профілю, та уважно розглядатиме всі можливості та пропозиції, які з’являються на ринку».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ