Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Кредобанк підтримав постановку п’єси Александра Фредра в театрі ім. Заньковецької

Кредобанк виступив меценатом постановки п’єси «Дами і гусари» всесвітньо відомого польського драматурга Александра Фредра в Національному академічному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької у Львові. Прем’єра вистави відбулася 24 червня.
Фото: Гал-інфо

Постановка п’єси була приурочена до року Александра Фредра, яким 2023 рік оголосили в Польщі. П’єса «Дами і гусари» є однією з найпопулярніших комедій драматурга, яка була написана у 1825 році та успішно ставиться у різних театрах світу. Твір був однієї з перших вистав, що поставили у роки заснування нинішнього театру ім. Марії Заньковецької у Львові. Цьогоріч це відбулося вдруге за всю історію театру.

«Кредобанк як частина групи PKO Bank Polski у своїй соціальній діяльності послідовно підтримує українсько-польські культурні проекти. Цьогоріч ми вирішили підтримати постановку п’єси Александра Фредра, чия постать найбільше уособлює поєднання польського та українського народів. Фредро – великий польський драматург та водночас почесний громадянин Львова, великий львів’янин, який у ХІХ столітті зробив багато для формування культури нашого міста та нашої спільної культурної спадщини. Повернення його п’єс на львівську сцену – чи не найкращий спосіб вшанувати пам’ять великого львів’янина», -- говорить директор департаменту комунікацій АТ «Кредобанк» Віктор Гальчинський.

Граф Александр Фредро (20 червня 1793 – 15 липня 1876) – автор комедій, казкар, мемуарист, посол Галицького кра йового сейму. Серед найбільше відомих його творів – мемуари «Сім мішків гречаної вовни („Trzy po trzy”), казки «Віслючок у яслах», «Павел і Ґавел», комедії «Чоловік і дружина», «Чужоземщина», «Помста», «Ануїтет» та інші. Твори Александра Фредра входять до золотого фонду польської літератури, а казки включено до програми дитячого читання в Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ