Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Збори акціонерів ПАТ «Кредобанк» затвердили річний звіт та обрали спостережну раду

Річні загальні збори акціонерів ПАТ «Кредобанк», що відбулися 27 квітня, затвердили річний звіт банку разом з висновком аудитора, згідно з яким банк у 2016 році отримав чистий прибуток в сумі 263,8 млн. грн. Збори також відкликали і обрали на новий термін спостережну раду банку, повідомила прес-служба ПАТ «Кредобанк».

Відповідно до рішення зборів акціонерів, чистий прибуток ПАТ «Кредобанк» скеровано на покриття збитків попередніх років. Згідно з річним звітом, який підтверджений міжнародним аудитом, активи банку за 2016 рік збільшилися на 33% - до 11,004 млрд. грн., кредитний портфель (нетто) – на 33% до 6,374 млрд. грн. капітал – на 31% до 1 088 млн. грн. Обсяг коштів клієнтів, залучених банком, збільшився на 45% - до 8,173 млрд. грн. Чистий процентний дохід ПАТ «Кредобанк» за 2016 рік склав 878 млн. грн., чистий комісійний дохід – 283 млн. грн. Збори акціонерів також внесли зміни і доповнення до положень про спостережну раду, ревізійну комісію та правління банку.

В результаті кумулятивного голосування збори акціонерів обрали новий склад спостережної ради ПАТ «Кредобанк». До складу ради увійшли 6 представників акціонера, банку PKO Bank Polski – Якуб Папєрскі, Ян Емерик Росьцішевскі, Макс Крачковскі, Марцін Мош, Марек Щесьняк та Маґдалєна Косьміцка, а також 2 незалежні члени. Незалежними членами спостережної ради ПАТ «Кредобанк» переобрано проректора з наукової роботи НУ «Львівська Політехніка» Наталію Чухрай та доцента кафедри фінансів НУ «Львівська Політехніка» Лева Кльобу. Відповідно до вимог чинного законодавства, нового голову спостережної ради буде обрано на першому її засіданні.

Довідка.

ПАТ «Кредобанк», заснований у Львові у 1990 році, є найбільшим банком Західної України та  найбільшою польською інвестицією у банківську систему України, належить до групи  банків іноземних банківських груп за класифікацією НБУ. Його стратегічним інвестором є найбільший банк Польщі – PKO Bank Polski S.A., чия частка у структурі акціонерного капіталу банку складає 99,6%. Банк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу в 23-х областях України та Києві. У 2017 році агентство «Стандарт-рейтинг» підтвердило найвищий рейтинг депозитів ПАТ «Кредобанк» – ua.1 за шкалою агентства, короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1, а кредитний рейтинг банку за національною шкалою - на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом. У січні 2017 року банк увійшов до ТОП-10 рейтингу  найстабільніших українських банків від консалтингової компанії «Atlant Finance» та журналу «Новое время», а в лютому – посів 5-те місце у рейтингу стійкості банків від фінансового порталу «Мінфін» та 7-ме місце у рейтингу надійності найбільших та великих українських банків від журналу «Гроші». У березні «Кредобанк» переміг у номінації «Рефінансування споживчих кредитів» рейтингу «Фаворити успіху» інтернет-порталу favor.com.ua, а також здобув 4-те місце у рейтингу найнадійніших банків України від журналу «Форіншурер». У квітні 2017 року банк переміг у номінації «Іпотечні кредити» щорічного рейтингу «50 провідних банків України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ