Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

Кремль вимагатиме від України визнання квазіреспублік "ЛНР"-"ДНР", - Снєгирьов

Попри оптимістичні заяви Миколи Козіцина про те, що він буцімто вже тиждень знаходиться у відпустці, насправді складно назвати відпусткою домашній арешт на території РФ під наглядом російських спецпризначенців. Про це на Фейсбук повідомив лідер ГО "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

Арешт Козіцина спричинили зміни в керівництві Кремля. Козіцин, як відомо - людина екс-головного ідеолога Росії і власне автора ідеї "Новоросії" Владислава Суркова. Його портрет, разом з портретом Путіна, висів за кріслом Козіцина в його особистому кабінеті в Антрациті. Саме підтримкою Суркова можна пояснити і успіхи Козіцина у створенні «Козачої республіки», яка займала 80% території так званих "народних республік".

Однак Суркова на посту "головного ідеолога" змінила більш поміркована людина - Борис Рапопорт, один з найближчих соратників Суркова, який очолює управління економічного співробітництва з СНД. Відтак риторика Кремля зазнає суттєвих змін - уже не йтиметься про створення "Новоросії", але про незалежність квазіреспублік "ЛНР"-"ДНР". Україну будуть примушувати піти на визнання цих республік, серйозно змінивши правила гри.

Також одним з основних моментів, який призвів до арешту Козіцина, є намагання козаків встановити контроль над підприємствами, які входять до групи ДТЕК Рината Ахметова, що має тісні контакти з Росією. Козаки неконтрольовано вивозили з підприємств ДТЕКу вугілля. Додам, що кількість вивезенного вугілля дивним чином співпадає з кількістю вугілля, яке Україна повинна була закупити в ПАР. Вірогідно, що коли схема з вугіллям ПАР пішла на загал, то Росія вимушена була, очевидно, шукати інший вихід із ситуації.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ