Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кривий Ріг: більшість керівних посад у дільничних комісіях отримали «Опоблок» і Вілкул

У Кривому Розі за підсумками засідань районних виборчих комісій найбільша кількість керівних посад у дільничних виборчих комісіях дісталася представникам «Опозиційного блоку», кандидата-самовисуванця Юрія Вілкула, а також «Самопомочі», поінформували у громадянській мережі «Опора», що стежить за виборами у Кривому Розі.

Як нагадали в «Опорі», склад територіальних виборчих комісій формується за поданнями кандидатів, партій, які представлені у Верховній Раді, а також за поданням голів територіальних виборчих комісій.

Як зазначили в «Опорі», найбільше керівних посад у складі дільничних виборчих комісій дісталось представникам партії «Опозиційний блок» – 150. Зокрема, ця політична сила отримала 60 посад голів ДВК, 40 посад заступників та 50 посад секретарів. На другому місці кандидат-самовисуванець Юрій Вілкул – 84 керівні посади (28 голів ДВК, 26 заступників, 30 секретарів).

Стільки ж, 84 керівні посади, отримало й «Об’єдання «Самопоміч».

Найменше керівних посад – у кандидатки-самовисуванки Яни Беркут – 8 та Світлани Сови («Сила людей») – 5.

Загалом на позачергових виборах міського голови Кривого Рогу створені 293 дільничні виборчі комісії в 7 районах міста. Для забезпечення їхньої роботи треба понад 3,5 тисячі членів комісій.

5 із 15 кандидатів на посаду мера Кривого Рогу не зробили подань своїх кандидатів на членів виборчих комісій.

Позачергові вибори мера Кривого Рогу відбудуться 27 березня, кандидатами є 15 осіб, серед яких чинний міський голова Юрій Вілкул, який на минулих виборах висувався від «Опозиційного блоку», а цього разу є самовисуванцем.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ