Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КС повинен розглянути подання Президента в першочерговому порядку – Тарас Стецьків

«Конституційний Суд мав би в першочерговому порядку розглянути подання Президента Віктора Ющенка про визнання закону про Кабінет Міністрів неконституційним, оскільки це питання є доволі конфліктним і потребує негайного розв‘язання», – про це «Гал-info» повідомив радник Президента Тарас Стецьків.
 «Я вважаю, що у Конституційного Суду є достатньо підстав для визнання закону про Кабмін неконституційним як по суті, так і по процедурі його підписання головою Верховної Ради Олександром Морозом», – зазначив радник Президента.
Нагадаємо, що вчора, 6 лютого, Президент Віктор Ющенко направив до Конституційного Суду подання щодо конституційності закону про Кабмін. Президент просить визнати закон "Про Кабінет Міністрів" неконституційним повністю у зв'язку з порушенням встановленої конституцією процедури ухвалення та набрання ним чинності.
У своєму поданні Президент вказує, що у частині другій статті 8 Основного Закону сформульований принцип, за яким закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції і повинні відповідати їй.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ