Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Кшиштоф Зануссі зніматиме на Львівщині фільм «Ефір»

Неформальна зустріч, що відбулася в стінах Львівської ОДА, дозволила очільнику області Олегові Синютці, окрім іншого, обговорити з польським кінорежисером Кшиштофом Зануссі питання розвитку українського кінематографа. Знаний режисер переконаний, що кіно повинно не лише служити для розваги, а й формувати новий пласт української інтелігенції. Повідомили у прес-служба Львівської ОДА.

«В Україні зараз багато чого продукують, виробництво фільмів відбувається на досить високому рівні. Однак дистрибуція – в жахливому стані. Якщо нема кінотеатрів, то де людям дивитись ті фільми? Перенести все в Інтернет – це не вихід», - переконаний Кшиштоф Зануссі.

Окрім розвитку кіно, обговорили також політичні виклики, що ставить сьогодення обом народам, війну на Донбасі, майбутнє Євросоюзу та суперечливі моменти спільного минулого.

Зазначимо, візит всесвітньо відомого польського режисера Кшиштофа Зануссі на Львівщину пов'язаний зі зйомками художнього фільму «Ефір» (ко-продукція Польщі, України, Угорщини та Литви).

В основі містичної драми «Ефір» – авторська версія легенди про доктора Фауста, дія якої розгортається на початку Першої світової війни на кордоні між Україною та Австро-Угорською імперією. Українськими продюсерами фільму виступили Олена Фетісова та Володимир Козир (кіностудія “Інтерфільм”), сервісні послуги під час зйомок у Львівській області надаватиме компанія “МКК фільм сервіс”. Прем’єра фільму запланована на осінь 2018 року, а зйомки у Львівській області відбуватимуться уже у вересні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ