Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Куди поділось елітне майно молодшого Гринкевича

Йдеться про дорогу нерухомість в елітному селищі Козин під Києвом, яка була поспіхом «переписана» на іншу особу. Оборудка відбулася за шість днів до того, як ДБР заявило про арешт майна родини Гринкевичів.

Нагадаємо, одним з перших про злочинні схеми «заробітків» Гринкевичів на ЗСУ, а також про елітне майно цієї родини, набуте торік за розкрадені бюджетні кошти,  розповів у своєму ТГ журналіст Євген Плінський. 

Щодо Романа Гринкевича, який є засновником та директором ТОВ «Будівельний альянс монтажпроект», було повідомлено, що 5 травня 2023 року він придбав  в елітному смт. Козин Обухівського р-ну Київської області будинок площею у 289 кв.м. за 25 млн. грн. (при ринковій вартості у 50,5 млн. грн.). Окрім будинку, в той же день, Роман придбав 4 земельні ділянки в тому самому елітному смт. Козин.

Державне бюро розслідування про арешт майна сім’ї та підконтрольних компаній львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, як відомо, заявило 11 січня. У цей же день було оприлюднено повідомлення Нацагентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) - про розшукану на виконання запиту ДБР елітну нерухомість, топавтомобілі та зброю фігуранта гучних кримінальних проваджень Ігоря Гринкевича і його спільників.

Йшлося, зокрема, про житлову нерухомість – 17 об’єктів  (зокрема, 3 квартири у власності дружини Ігоря Гринкевича Світлани; 1 львівська квартира у власності Ярини Гринкевич; 1 львівська квартира у власності Мар’яна Шведа та 2 квартири у власності Софії Морозюк) та земельні ділянки -18 (зокрема значні ділянки у Литвинівській с/раді Вишгородського району Київської області, що належать Ігорю Гринкевичу та його сину Роману Гринкевичу).

Чому в повідомленні Нацагентства жодним чином не згадувалось мільйонне майно  Гринцевича-молодшого в Козині? Як вдалося з'ясувати Гал-інфо, на той час ця нерухомість вже була «переписана»  на іншу особу. Правом власності на житловий будинок загальною площею  289 кв.м., що знаходиться в смт. Козин Обухівського р-ну Київської області на вул. Молодіжній, а також на чотири земельні ділянки в цьому ж селищі, Гринкевич-молодший перестав володіти 05.01.2024 року, себто  за шість днів до того, як ДБР заявило про арешт майна родини Гринкевичів. Перереєстрацію нерухомості (на підставі договорів купівлі-продажу) здійснив приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Шафран Роман Іванович.

Зазначимо: станом на даний час відомо й про інших членів родини Ігоря Гринкевича,  які після його арешту, злякавшись, що майно можуть відібрати, почали поспіхом  змінювати його реєстрацію на наближених осіб – за дивної бездіяльності ДБР.

Зокрема, 10 січня власника ПП "Катерина", за яким зареєстровано право власності на готельний комплекс на понад дві тисячі квадратів, столярний цех та пилораму,  було змінено з Гринкевич Світлани (дружини) на Гундера Василя, який ймовірно був водієм Ігоря Гринкевича.

Також відомо, що дружина Гринкевича захистила майно від арешту, передавши його під заставу. Через день після арешту чоловіка  узяла кредит на 5 млн грн, а згодом наклала через цей кредит обтяження на обидві квартири у нотаріуса. Ще два об’єкти нерухомості (теж квартири) Світлана взяла під заставу вже сама, надавши позику власній матері Ірині Федак. В останніх двох оборудках фігурують іпотечні договори, видані «тим самим» львівським приватним нотаріусом – Романом Шафраном. 

Найближчим часом Гал-інфо опублікує продовження історії зі "зниклим майном" та оборудками  родини Гринкевичів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ