Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Культова вистава «100 тисяч» від Театру на Подолі доступна онлайн

П'єса «Сто тисяч» Івана Карпенка-Карого – класика української драматургії. У п'єсі описано життя українського пореформеного села у 80-90-х роках XIX століття.
Фото з вистави

Літературознавці та видавці визначають твір як трагікомедію, основною темою якої є сатира на надмірну жадобу до збагачення.

Прем'єра вистави на сцені Театру на Подолі відбулася в такому далекому 2008 році, й за роки виступів стала культовою для театру. На сцені театру виставу можна побачити в лютому (6 та 13 лютого) та в березні (6 та 30 березня). Також відтепер вистава доступна онлайн на платформі DRAMOX (онлайн-театр з найбільшою колекцією українських вистав). 

У головній ролі народний артист України, лауреат Національної премії  ім. Тараса Шевченка Богдан Бенюк. Герасим Калитка — центральний персонаж комедії. Це сільський багатій широкої руки. Основа його багатства — земля. Земля для українця — це релігія, втілення світобудови та спосіб лишити по собі слід, вона дає радість буття, і самоствердження, змушує жити, народжувати дітей, і мріяти. Та будь-яке нестримне бажання має темну сторону. 

Минають століття, але душа народу має ті ж пориви і ті ж хиби, тому класика української літератури здається такою близькою та живою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ