Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Купуємо мотоцикл на аукціоні в США

Завдячуючи Америці, популярність двоколісного транспорту щорічно зростає не тільки в Україні, але й в усьому світі. Саме тут залізні коні Harley-Davidson стали культовими для поціновувачів свободи.

Наразі на місцевих моторинках можна знайти кращі апарати світових брендів. Виробники намагаються підлаштуватися під вимогливих байкерів та запропонувати сучасні, зручні і надзвичайно круті байки.

Якщо казати про американських мотовиробників, то на думку одразу спадають вже названий Харлей та Indian motorcycle co., якому кілька років тому була продана й відома Victory. В Україні їх можна придбати через офіційних дилерів, коли мова йде про новесенькі варіанти. Та якщо цікавить вживана мототехніка, то значно вигідніше пригнати мотоцикл з США.

Де вигідно купувати б/в мотоцикли в Америці?

В Штатах існують мотомагазини, що пропонують як нові, так і вживані мотоцикли. Та набагато цікавішими є страхові аукціони. І не треба лякатися слова “страхові”, адже техніка списується не тільки після ДТП. Наприклад, це може бути вкрадений байк, який повернули власнику, але він вирішив від нього відмовитися. Або мот, що обміняли на новинку в салоні.

Торги на аукционах (Copart, IAAI, Manheim тощо) наразі відбуваються в онлайн режимі. Приймати участь можна звідкіля завгодно - для цього потрібно попередньо зареєструватися і внести на свій рахунок гарантійну суму, яка потім включається до ціни байка.

Кожен лот на сайті має реальні фотографії транспортного засобу та основні характеристики. Також може бути передбачена ціна для купівлі без торгу.

Ціни на вживаний мототранспорт в США

Вторинний американський моторинок пропонує безліч апаратів, що відрізняються за віком, станом, пробігом. Вельми цікавою є техніка 2019-2020 років. Найчастіше це мотоцикли, на яких виїхали з салону, проїхали кількасот миль і завалилися. Їх можна впізнати за малими показниками одометра і характерними боковими подряпинами.

Наприклад, Indian 2020 року недавно пішов з молотка за $6500

А добре вкомплектований Harley-Davidson 2019 року - за $8600.

Розраховуючи остаточну ціну не варто забувати про супутні платежі. Серед них основними є:

  • аукціонний збір;
  • витрати на доставку;
  • витрати на розмитнення.

Зазвичай на сайтах, що спеціалізуються на пригоні техніки з-за кордону передбачені онлайн-калькулятори. На сайті компанії AuctionAuto кінцеву вартість мотоцикла можна порахувати одразу у лоті.

Як відбувається доставка мото зі Штатів?

Через океан придбані мотоцикли пливуть морем на спеціальних вантажних судах. Попередньо їх закріплюють у контейнерах. Оскільки прямі рейси з Америки в Україні - велика рідкість, то транспортування відбувається з перевантаженням в Європі. Найчастіше це Клайпеда, Литва.

Та з майданчика аукціону в найближчий порт байк також їде не своїм ходом. Його перевозять у спеціально облаштованій вантажівці. Вартість доставки суходолом залежить від відстані, зазвичай становить 200-500 доларів.

По прибуттю в порт Одеса чи Південний проводиться розмитнення за діючими правилами. Вартість митного оформлення розраховується з урахуванням віку мотоциклу та об’єму двигуна. Після цього залишається постановити байк на облік.

Здійснити підбір, купити, доставити, розмитнити, відремонтувати та зареєструвати мотоцикл з США “під ключ” можна у міжнародній компанії AuctionAuto. Офіси у шести містах в Україні, безкоштовна консультація і попередній підбір, ретельна перевірка техніки до аукціону та супровід аж до вручення ключів власнику зі подальшою співпрацею - це лише частина з усіх послуг, що ми пропонуємо. Звертайтеся, і ми радо вам допоможемо привести омріяного залізного коня!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ