Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Купити квартиру у Львові: нерухомість здорожчала

Аналітика ЛУН показує, що ціни у доларах на новобудови Одеси та Києва – повернулись до довоєнного рівня, а у Львові — зросли в усіх класах будівництв.

Все більше забудовників сповіщають про відкриття відділів продажів та, що важливо – про продовження будівництва. Аналітики ЛУН підготували дані по середнім цінам за нові квадратні метри.

Київський регіон

Сьогодні, на третьому тижні червня, середня ціна повернулась до лютневої. Це пов’язано з двома факторами. По-перше, 83 об’єкти відновили діяльність (на противагу 57 у травні), тому сьогодні середня ціна точніше зображає ситуацію на ринку, котру можна порівнювати з лютим.

А по-друге, спостерігається неоднакова поведінка забудовників щодо власної цінової політики. Так 60% новобудов столиці не змінили ціни у доларах США з лютого, 30% — підвищили, а 10% — відчутно знизили вартість метру у власних будинках, що привело середню ціну до рівня лютневої — 1270 доларів за метр.
 
Аналіз в розрізі різних класів демонструє, що економ- та комфорт-варіант повернулись до лютневих цін, бізнес-клас трохи впав у ціні. Графік преміуму «стрибає» через те, що в цьому класі робота відділів продажу тільки починає відновлюватись і даних для аналізу цін ще недостатньо.

Оренда в столиці також демонструє відновлення. Так згідно даних проєкту Bird від ЛУН — вже 80% людей від довоєнного рівня зацікавлені квартирами в Києві. Середня ціна на найбільш популярний варіант, — однокімнатну квартиру, залишається без змін і складає 8 000 грн на місяць.

Львівський регіон

Віддалена від зон бойових дій західна частина країни демонструє повернення до будівництва на понад 80-90% об’єктів. Так середня ціна за метр новобудов у Львові на сьогодні зросла на 90$ в порівнянні з лютневою.

І цей ріст спостерігається по всім класам житла.

Одеський регіон

Серед усіх південних областей відновлення будівництва найбільш динамічне саме в Одеському регіоні.

Зміна вартості у кожному з класів також сигналізує, що забудовники намагаються знайти оптимальну ціну за сьогоднішніх умов.

Денис Суділковський, директор з маркетингу ЛУН:

«Ринок новобудов зараз однозначно на стороні споживача і подальший пошук балансу між попитом і пропозицією буде тривати ще деякий час. На практиці це означає, що відкрилось вікно можливостей спеціальних умов, акцій чи навіть індивідуальних пропозицій від забудовників для потенційних інвесторів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ