Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Курорти України можуть зникнути? - фракція ВО «Батьківщина» у Львівській облраді

Курорти України, зокрема такі як у Трускавці, Моршині, можуть зникнути через зміни внесені до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Про це під час сесії Львівської обласної ради 15 березня заявив голова фракції ВО «Батьківщина» Юрій Гудима. За ініціативи депутатів фракції ВО «Батьківщина», Львівська облрада ухвалила звернення з цього питання до голови Верховної Ради України та прем’єр-міністра. Про це повідомила прес-служба "місцевої "Батьківщини".

«Відповідно до цих змін, держава не виділяє Фонду соціального страхування кошти на санаторно-курортне лікування застрахованих осіб, оздоровлення дітей, часткове фінансування санаторіїв-профілакторіїв. Це означає, що люди з інвалідністю, пенсіонери, шахтарі, малозабезпечені, всі працюючі, яким виділяли путівки через Фонд на умовах пільгової оплати – орієнтовно 10% від вартості, їх не отримують», - пояснив депутат.

За словами Юрія Гудими, внесення  змін до законодавства обурило громадян України. У вересні минулого року на сайті Президента України зареєстрували петицію з вимогою відновити фінансування путівок. Під петицією підписалося  25 тисяч людей, а це необхідна кількість підписів для розгляду питання. «Проте, жодних змін не відбулося. Люди не отримують путівок. У Трускавці, внаслідок внесення змін до Закону, більше 2000 людей втратило роботу», - зазначив депутат. Через Фонд соціального страхування на Трускавець  в рік виділяли близько 70 тис. путівок, по Україні у 2014 році - 250 тис. путівок, разом із супроводжуючими людьми – 450 тис.  путівок.

За ініціативи депутатів фракції ВО «Батьківщина» Юрія Гудими та Олександра Чебаненка (заслужений лікар України), Львівська облрада  скерувала звернення до голови Верховної Ради України, прем’єр-міністра щодо  вирішення згаданого питання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ