Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КВУ назвав фракції-лідери фінансового популізму в Раді

Як повідомил у прес-службі КВУ, ВО ʺБатьківщинаʺ, ʺСлуга Народуʺ та позафракційні народні депутати подають найбільшу кількість нереалістичних до виконання законопроектів. Про це свідчать висновки Міністерства фінансів, проаналізовані КВУ.
Інфографіка КВУ

Всього за період із 29 серпня по 19 листопада Міністерством фінансів України було здійснено 447 експертних висновків до законопроектів щодо фінансових можливостей їх реалізації. Із них 236 було визнано такими, що негативно впливатимуть на дохідну або витратну частину державного бюджету і, відповідно, унеможливлюють їх реалізацію.

Із 236 нереалістичних проектів законів депутати ВО ʺБатьківщиниʺ були серед авторів 64, ʺСлуги Народуʺ – 55, позафракційні народні депутати – 55.

Також високі показники фінансового популізму в депутатів ʺОпозиційної платформи За життяʺ, які зареєстрували 38 нереалістичних документів.

Щодо інших фракцій та груп показники наступні: ЄС – 15 нереалістичних проектів, Голос – 11, група ʺЗа майбутнєʺ - 7.

Народні депутати з різних фракцій могли бути авторами одного й того ж документу.

ʺТе, що опозиційні політичні сили подають значну кількість документів, які не узгоджуються із експертними висновками Мінфіну виглядає цілком логічним і таку тенденцію КВУ відзначав й під час роботи попереднього парламенту.

Однак більше здивування викликають високі показники фінансового популізму серед депутатів провладної ʺСлуги Народуʺ, які часто також подають нереалістичні проекти, які не можуть бути виконані Міністерством фінансів. Як правило до фінансового популізму зараховуються проекти законів щодо підвищення мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, збільшення державних видатків, зростання соціальних стандартів тощо. Реєструючи подібні ініціативи, народні депутати переважно не вказують достатніх джерел для покриття видатків на їх реалізацію, що унеможливлює їх практичне виконанняʺ, - додав голова КВУ Олексій Кошель.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ