Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Квурт переконаний, що пікети на кордоні не загострюють українсько-польських стосунків

Голова ЛОО ГП «Пора» Володимир Квурт не вважає, що пікети на українсько-польських пунктах перетину кордону можуть погіршити українсько-польські стосунки та привести непрості міждержавні стосунки до ще більшого загострення. Про це Квурт повідомив у коментарі «Гал-info».
«Є проблема, і її треба вирішувати. Так, звичайно, проведення стихійних масових акцій протесту – це крайня форма вияву людського незадоволення, однак пікети не можуть погіршити міждержавні українські стосунки з польською стороною. Люди обурені ставленням до них у Генеральному консульстві, тому й висловлюють своє невдоволення акціями протесту. Коли перетинаєш кордон, то відчуваєш себе українцем третього сорту і наша влада повинна давати адекватну реакцію польській стороні. Такої адекватної реакції з боку України немає», – зазначив Квурт.
Нагадаємо, що 11-12 січня на пунктах перетину кордону з Польщею у Львівській області відбувалися масові пікети мешканців прикордонних сіл за участю партійців „Пори”, котрі вимагали спрощення процедури перетину кордону при видачі шенгенських віз, що значно ускладнилась при вступі Польщі до Шенгенської зони з 1 січня 2008 року. Учора, 15 січня, мешканці прикордонної зони та пористи влаштували масовий пікет під Генконсульством РП у Львові.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ