Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Київ і Брюссель підписали угоду на 470 млн євро

Меморандум про взаєморозуміння між Урядом України та Європейською Комісією щодо Національної індикативної програми допомоги ЄС для України на 2011 - 2013 роки в рамках Європейського інструменту сусідства та партнерства підписали у середу в Брюсселі Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв та Член Європейської Комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле. Про це повідомила Прес-служба Першого віце-прем'єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі.

Документ відображає індикативні пріоритети допомоги ЄС Україні на 2011-2013 роки.

Загальний обсяг допомоги в рамках програми становить € 470,05 млн.

Програма передбачає спрямування допомоги на три пріоритетні сфери: «Належне управління та верховенство права»; «Сприяння вступу в силу Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом» (у тому числі - створення зони вільної торгівлі); сфера «Сталий розвиток» (енергетика, довкілля, транспорт, регіональний розвиток).

Як заявив Андрій Клюєв, секторальна бюджетна підтримка з боку ЄС є дієвим механізмом прискорення стратегічних реформ в Україні. За його словами, виконання індикаторів відповідних угод знаходиться на постійному контролі українського Уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ