Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лавров: Росія не дасть виключити себе з Ради Європи, а піде сама

Міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров заявив, що Росія сама вийде з Ради Європи, якщо постане питання про її виключення.

Про таке він розповів у інтерв'ю телеканалу Euronews, повідомляє ТАСС.

"Якщо вони хочуть виключити Росію з Ради Європи, ми їх так не потішимо, ми підемо звідти самі", - сказав Лавров, маючи на увазі опонентів, які можуть наполягати на замороженні членства РФ у статутних органах організації через регулярну несплату Москвою обов’язкових фінансових внесків.

Лавров також заявив, що РФ вважатиме нелегітимними усіх представників РЄ, які будуть обрані без участі російської делегації. Зокрема, у червні 2019 року відбудуться вибори генсека РЄ.

Лавров повідомив, що Росія спробує заблокувати можливість накладення на неї санкцій через Комітет міністрів Ради Європи.

"Ми будемо пропонувати, щоб Комітет міністрів РЄ ухвалив рішення, яке підтверджує непорушність цього статутного положення (про рівність прав усіх делегацій. – Ред.). Якщо таке рішення буде заблоковано - це буде кроком, на який свідомо пішли ті, хто в своєму антиросійському "угарі" просто хоче РЄ поховати", - сказав він.

9 жовтня у ПАРЄ планували розглянути питання про зняття санкційного тиску з РФ. Москва вже понад рік не платить гроші до бюджету РЄ та шантажує Страсбург припиненням своєї роботи в організації. Депутатам пропонували стати на шлях "прощення" – закрити очі на порушення Росії та забути про санкції щодо російських депутатів.

Проте на засіданні асамблея не знайшла голосів для зміни санкційних правил заради РФ і відклала вирішення цього питання на наступний рік.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, якщо Росія не відновить платежі у бюджет Ради Європи у 2019 році, її участь в статутних органах буде припинена.

МЗС РФ звинуватило ПАРЄ в системній кризі в Раді Європи, а у Росії замислилися над замороженням членства в Раді Європи, не чекаючи виключення.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ