Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Легалізація заробітної плати – є актуальним завданням для податківців та роботодавців

У перший день липня у приміщені управління Пенсійного фонду у Жовківському районі відбулась зустріч з роботодавцями району, які, зокрема, наймають працівників, для виконання сезонних робіт.

Боротьба із виплатами «в конвертах» є одним із пріоритетних напрямів роботи податківців Жовківського відділення Личаківської ОДПІ. Так, фахівцями інспекції  спільно з керівництвом управлфіння Пенсійного фонду у Жовківському районі постійно проводиться роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарювання, організовуються зустрічі, «круглі столи» з керівниками підприємств, які виплачують зарплату нижче мінімально встановленого рівня або мають заборгованість із виплати заробітної плати та сплати податків. 

Прикро, що відносини між роботодавцями та працівниками часто не відповідають нормам чинного законодавства. Відомо, що непоодинокими є випадки виплати зарплати в «конвертах». Це негативно впливає не лише на економіку країни, а й на самого працівника. Адже громадяни, які погоджуються отримувати зарплату в «конверті», не лише сприяють розвитку «тіньових схем», а й позбавляють себе соціальної захищеності. 

Вкотре наголошуємо, що зміни у законодавстві є позитивним кроком для забезпечення конституційних прав і соціальних гарантій працюючих громадян, зокрема щодо збільшення розміру заробітних плат. Так, із прийняттям Закону України від 24 грудня 2015 року № 909 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», скасовано залежність розміру єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від класу професійного ризику виробництва страхувальника, утримання єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з найманих працівників та встановлено єдиний розмір ставки єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в розмірі 22%. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ