Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лідери опозиції домовились: єдиний кандидат - у другому турі

Голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк повідомив, що на даному етапі лідери трьох опозиційних політичних сил визначилися — єдиний кандидат у другому турі. Про це він сказав парламентським журналістам у четвер, 19 вересня.

“Ми повинні керуватись тим, що вже домовлено трьома політичними силами. Є документ, який підписаний 18 серпня цього року (Декларація про координацію дій у боротьбі з режимом Януковича. — ред.), і там стоїть підпис Віталія Кличка, Олега Тягнибока і мій. Там чітко визначено, що три політичні сили домовились мати єдиного кандидата в другому турі. Такі зараз політичні домовленості”, — сказав Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналіста, він зазначив: “Я дуже поважаю позицію всіх наших політичних партнерів. Але я хочу, щоб ми зараз виходили з реалій. Є реалії — підписи трьох лідерів політичних сил: Кличка, Тягнибока і Яценюка, які на даному етапі визначились — єдиний кандидат у другому турі. Зміняться реалії — будемо про це говорити”.

Відповідаючи на запитання стосовно лікування Юлії Тимошенко за кордоном, він зазначив, що це питання радше не до наших європейських партнерів, а до президента Януковича: “До сьогоднішнього дня немає жодної пропозиції від адміністрації президента щодо вирішення ключового питання для підписання Угоди між Україною і ЄС, а саме — звільнення Юлії Тимошенко. Ніякої офіційної пропозиції від адміністрації президента не поступало. Ми на неї очікуємо”.

Арсеній Яценюк зазначив, що рішенням партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко висунута кандидатом в президенти, і ще раз нагадав, що відповідно до Конституції України є тільки три обмеження, які не дають можливість брати участь в президентських виборах: вікове обмеження, ценз проживання на території України — не менше 10 років, а також знання української мови: “Юлія Тимошенко проживала на території України, її віковий ценз відповідає Конституції і вона добре володіє українською мовою. Жодних перепон для балотування на посаду кандидата в президенти України у неї немає”.

ICTV

Фото: dt.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ