Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Член президії Координаційної ради Білорусі оголосив голодовку

Опозиціонеру пред'явлено обвинувачення в закликах до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці.
Фото TUT.BY

Член президії Координаційної ради опозиції Білорусі, адвокат Максим Знак на знак незгоди з висунутими обвинуваченнями оголосив голодовку. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на TUT.BY.

Опозиціонеру пред'явлено обвинувачення за ч. 3 ст. 361 (заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці) Кримінального кодексу Білорусі.

"Обвинувачення також, як і підозру, не конкретизовано, з нього не зрозуміло, які саме висловлювання Максима розцінюються як спрямовані проти національної безпеки, і воно так само полягає в переслідуванні за висловлення думки. У зв'язку з незаконністю кримінального переслідування і довільністю увязнення під варту Знак 18 вересня, з моменту пред'явлення обвинувачення, офіційно оголосив відмову від прийняття їжі. Про це він повідомив письмово адміністрації СІЗО", - розповів Лаєвський.

За словами захисника, Знак дійшов висновку, що в Республіці Білорусь не працюють правові механізми захисту прав і свобод особистості і в умовах СІЗО він не бачить інших способів боротьби, "з огляду на очевидність абсурдності того, що відбувається в частині обвинувачення в злочині за вільне вираження громадянами своєї думки".

"За словами Знака, відмова від їжі є для нього в умовах СІЗО одним з небагатьох, що залишилися, способів боротьби проти беззаконня і несправедливості в країні. Максим неодноразово говорив, що в державі всі люди мають керуватися правом. Як пояснив Знак, відмова від їжі покликана переконати кожного, особливо правозастосовників, згадати про духовні і моральні цінності, на яких базується право, і не руйнувати їх", - заявив Лаєвський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ