Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Ліків від кору не має, лікування є симптоматичне, - Володимир Зуб

"Ліків від кору не має, лікування є симптоматичне. Єдиний захист від кору — вакцинація, про що свідчить світова практика". Про це сьогодні, 7 лютого розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, передає Гал-інфо.
1/1

Також Володимир Зуб нагадав усім присутнім про динаміку захворюваності на кір.

"У 2017 році по Україні було зафіксовано — 4 578 випадків, у Львові — 280. Торік по Україні — 54 481, у Львові— 3 207 випадків. А упродовж січня 2019 року по Україні зареєстрували 11 757 випадків, а у Львові — 972.

Низька точка захворюваності була торік у березні, коли зафіксували 168 випадків. І хоч ми вживали необхідних заходів впродовж січня і лютого, аби подолати цей спалах поширення інфекції, проте, як свідчать данні, наступні місяці продовжувалась реєстрація нових випадків зараження кором.

На Львівщині минулого тижня зробили 6600 щеплень, - Андрій Васько

Другий такий спад можна було спостерігати у вересні — 80 випадків у Львові. На той час ми планували впродовж двох місяців подолати спалах, натомість наступні місяці показали, що ми програємо боротьбу з кором.

Це свідчить про те, що, як тільки-но діти почали повертатись з канікул до навчання у школи, стрімко почала зростати захворюваність кором. Наприклад, у жовтні — 200 випадків, листопад — майже 500, грудень — 737 випадків.

Володимир Зуб розповів, у чому небезпека кору

Варто зауважити, що раніше ми говорили про кір в контексті дітей. Зокрема, що відсоток дітей серед усіх захворілих становив 80-95%. Проте останні місяці картина дещо змінилась. Адже ми спостерігаємо, що кількість захворілих серед дорослих, які не були вакциновані, також зростає.

Тому хочу особливо наголосили на важливості вакцинації. Адже як відомо, ліків від кору не має, лікування симптоматичне. Єдиний захист від кору — вакцинація, про що свідчить світова практика", - наголосив Володимир Зуб.

У Львові з 18 лютого масово вакцинуватимуть дітей від кору

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ