Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині минулого тижня зробили 6600 щеплень, - Андрій Васько

За минулий тиждень в області зробили 6600 щеплень дітям. Ця позитивна динаміка зберігається. Тобто заходи, які ми запроваджуємо, дають свої результати. Про це сьогодні, 7 лютого, розповів в.о. заступника директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько.
Прес-конференція щодо ситуації із захворюваністю на кір у Львові та додаткових заходів з вакцинації дітей шкільного віку. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Прес-конференція щодо ситуації із захворюваністю на кір у Львові та додаткових заходів з вакцинації дітей шкільного віку. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/1

"Звичайно, ми не маємо права вакцинувати дітей без дозволу батьків. Здоров’я дітей – це відповідальність їх батьків. Але все ж одна дитина, яка захворіла і перебуває в колективі, несе небезпеку усім. Тому ми закликаємо батьків бути відповідальними і убезпечити своїх дітей і їх оточення. Це питання компетенції не лише медиків, освітян, але й усіх свідомих громадян.

Ліків від кору не має, лікування є симптоматичне, - Володимир Зуб

Проведення профілактичних заходів є в пріоритеті і на контролі облдержадміністрації. Ми продовжуємо широку інформаційну кампанію, завдяки якій зростає кількість вакцинованих дітей. Так, за минулий тиждень в області зробили 6600 щеплень дітям. Ця позитивна динаміка зберігається. Тобто заходи, які ми запроваджуємо, дають свої результати", - зазначив Андрій Васько.

Володимир Зуб розповів, у чому небезпека кору

Зазначимо, на Львівщині 38 тисяч дітей, які потребують повторної та первинної вакцинації, але, за словами Андрія Васька, цифри міняються щодня. В області на сьогодні є 57 тисяч доз вакцини американського та бельгійського виробництва.

У Львові з 18 лютого масово вакцинуватимуть дітей від кору

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ