Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Ліки за пільговим рецептом на Львівщині можна отримати у 43 аптеках

Безоплатний або пільговий відпуск медикаментів за рецептами лікарів здійснюється у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за конкретним переліком категорій захворювань. Сьогодні на Львівщині такі пільгові ліки можна отримати за місцем проживання в 43 аптечних установах, з них у Львові – 9, в області – 34. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

Для того, щоб отримати безкоштовні чи пільгові ліки, необхідно мати рецепт лікаря із особистим його підписом та печаткою. Обов’язково повідомте лікаря, що маєте право на безкоштовні ліки, посилаючись на постанову Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року "Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань". Також попросіть його вказати у рецепті міжнародні непатентовані назви ліків.

Зазначимо, що витрати, пов'язані з відпуском лікарських засобів безоплатно і на пільгових умовах, здійснюються за рахунок асигнувань, котрі передбачені державним та місцевими бюджетами на охорону здоров’я.

Детальніша інформація - на сайті ЛОДА. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ