Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ліз Трасс стане прем'єр-міністеркою Великобританії

Голова британського МЗС Ліз Трасс стане лідеркою Консервативної партії та автоматично прем’єр-міністеркою Великобританії.
Ліз Трасс, фото з відкритих джерел

Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.

За даними BBC, голова так званого "комітету 1922" (парламентської групи від Консервативної партії у Палаті громад Великої Британії) сер Грем Брейді оприлюднив цифри щодо перемоги міністерки закордонних справ Ліз Трасс над колишнім міністром фінансів Ріші Сунаком. 

Брейді навів дані, згідно з якими за кандидатуру Трасс члени Консервативної партії віддали 81 326 голосів на противагу 60 399 - за Сунака. Явка на вибори становила 82,6%.

Переможець на цих виборах лідера партії, де голосують лише члени Консервативної партії, автоматично стає головою британського уряду.

У вівторок, 6 вересня, під час візиту до королеви у Балморі, Ліз Трасс офіційно стане прем'єр-міністеркою країни. Тоді політикиня отримає запрошення сформувати новий уряд Великої Британії. 

Лізз Трасс встигла подякувати виборцям за підтримку на офіційній сторінці у твіттері: 

"Я маю честь бути обраним лідером Консервативної партії. Дякую за вашу довіру в тому, що я буду керувати нашою великою країною. Я вживатиму сміливих дій, щоб допомогти всім нам пережити ці важкі часи, розвинути нашу економіку та розкрити потенціал Сполученого Королівства", – наголосила Ліз Трасс.

До слова, попередній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про свою відставку з посади на пресконференції 7 липня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ