Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛМР: мешканцям нагадують про можливість регулювання подачі опалення безпосередньо у будинку

Як повідомили в ЛМР, мешканці мають можливість регулювання подачу опалення безпосередньо у будинку.
Фото: ЛМР

З огляду на погодні умови, тепловики наголошують, що мешканці можуть регулювати подачу теплової енергії безпосередньо в будинках: відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі, або встановити обладнання, яке буде автоматично регулювати тепло в будинку. Це дозволить забезпечити комфортну температуру та менше платити за опалення.

Як пояснюють тепловики, якщо під час опалювального сезону температура зовнішнього повітря суттєво піднімається, то частина котелень, де є технічна можливість, у денний період зупиняють, а ті, що зупинити не можливо — працюють на допустимому технологічному мінімумі.

Однак, 98% будинків із центральним опаленням мають загальнобудинкові лічильники на тепло. Відтак, мешканці самі можуть регулювати подачу опалення безпосередньо у будинку.

Найпростіший спосіб регулювання подачі теплової енергії у будинках: відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі. Робити це потрібно в такий спосіб:

  • при підвищенні температури зовнішнього повітря вище +6  °C— повністю перекривається подача теплоносія на будинок (перекривається тепловий лічильник або запірно-регулююча арматура на подаючому трубопроводі вузла управління системою центрального опалення будинку);
  • при зниженні температури зовнішнього повітря нижче +6 °C — подача теплоносія відновлюється.

Часткове прикриття теплового лічильника (запірно-регулюючої арматури) не допускається.

За додатковою інформацією та консультаціями щодо регулювання опалення в будинку можна звертатися: ЛМКП «Львівтеплоенерго» — тел. 229−30−04, ЛКП «Залізничнетеплоенерго» — тел. 261−19−58.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ