Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛНУ ім.Франка знову не потрапив в рейтинг кращих університетів світу

Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
1/3
Цієї ночі QS World University Rankings оприлюднив свіжий список найкращих університетів світу.

Усього представлено 1001 вищий навчальний заклад, з них - шість українських. Однак, на жаль, Львівський національний університет ім. Івана Франка не увійшов у їх почесне число. І ця тенденція спостерігається вже четвертий рік поспіль (з 2017).

Серед вітчизняних закладів вищої освіти наявні: ХНУ ім. В.Н. Каразіна – 491 місце в рейтингу, КНУ ім. Т. Шевченка - 541-550, НТУ “Харківська політехніка” - 651-700, НТУУ “Київська політехніка” - 701-750, Сумський держуніверситет - 701-750, НУ “Львівська політехніка” - 751-800. Також у рейтинг вперше потрапила Києво-Могилянська Академія, але у його непублічну частину (після 1001-го місця) разом з ще близько 70 університетів світу.

1/1

QS World University Rankings - це глобальне дослідження і супроводжуючий його рейтинг найкращих вищих навчальних закладів світового значення за показником їх досягнень у галузі освіти і науки. Розрахований за методикою британської консалтингової компанії Quacquarelli Symonds (QS). Він вважається одним з найбільш авторитетних університетських рейтингів у світі, поряд з Академічним рейтингом університетів світу і Times Higher Education World University Rankings. Однак варто зазначити, що його часто критикують за надмірне надання високого значення суб’єктивним показникам.

Рейтинг оцінює університети за наступними критеріями:

  • репутація в академічному середовищі (40 %),
  • цитованість наукових публікацій представників університету (20 %),
  • співвідношення кількості викладачів і студентів (20 %),
  • ставлення роботодавців до випускників (10 %),
  • відносна чисельність іноземних викладачів і студентів (по 5 %).

Нагадаємо, що 20 червня у стінах ЛНУ ім. Івана Франка відбудуться вибори на посаду ректора. Серед претендентів чинний ректор ЛНУ професор Володимир Мельник, та професор Ярослав Гарасим.

Вибори ректора ЛНУ: стабільність чи розвиток?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ