Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лондон назвав домислами повідомлення про поступки від ЄС щодо Brexit

В офісі прем'єр-міністр Великої Британії Терези Мей назвали "домислами" повідомлення ЗМІ про поступки від ЄС щодо збереження членства Британії в Митному союзі ЄС.

"Це все лише припущення. Прем'єр-міністр ясно висловилася, що ми маємо значний прогрес щодо майбутніх відносин, і 95% угоди про вихід [Великої Британії зі складу ЄС] тепер врегульовані, переговори тривають", - повідомив прес-секретар британського уряду, передає Reuters.

Нагадаємо, що газета The Sunday Times з посиланням на джерела повідомила, що прем'єр-міністр Британії Тереза Мей домоглася від Євросоюзу поступок, які дозволять їй зберегти всю країну в складі Митного союзу ЄС. Нові угоди допоможуть вирішити протиріччя в питанні співпраці ЄС та Ірландії.

23 червня 2016 року британці на референдумі сказали "ні" збереженню Великої Британії в складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% виборців, проти - 48%. Шотландія і Північна Ірландія в основному проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, а Уельс і Англія підтримали Brexit.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ