Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Льовочкін заявив, що Фірташ підтримав Кличка та Порошенка для поразки Тимошенко

Український бізнесмен Дмитро Фірташ підтримав об'єднання на виборах чинного президента Петра Порошенка та мера Києва Віталія Кличка, щоб, в тому числі, не перемогла лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Про це в четвер, 30 квітня, на засіданні суду у Відні у справі пана Фірташа заявив колишній глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін.

Пан Льовочкін у своїх свідченнях підтвердив інформацію про те, що незадовго до президентських виборів в Україні в 2014 році у Відні пройшла зустріч Дмитра Фірташа, Петра Порошенка та Віталія Кличка. За його словами, бізнесмен робив ставку на об'єднання демократичних кандидатів та відмову Віталія Кличка від участі у виборах глави держави на користь Петра Порошенка. Пан Фірташ хотів, щоб демократичний кандидат переміг вже в першому турі.

«Об'єднання (кандидатів – НБН) не давало шансів на перемогу Тимошенко. У той час була опублікована одна з приватних розмов Тимошенко, де вона говорила, що треба розбомбити Росію ракетами», – зазначив екс-глава АП.

Також в якості свідка на судовому засіданні виступив колишній міністр палива і енергетики Юрій Бойко, який підтвердив підтримку на виборах українським бізнесменом Віталія Кличка, а потім і єдиного кандидата.

За словами пана Бойка, роз'яснення пана Фірташа суспільству про шкоду газових угод з Росією 2009 року пошкодили Юлії Тимошенко під час виборчої кампанії.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ