Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Лукашенко розповів, що вже давно визначив участь Білорусі у війні росії проти України

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розповідає, що він вже давно визначив роль білорусів у війні росії проти України. І знову нагадав, що Білорусь з рф будує союзну державу та має єдину армію.

Про це він сказав 3 липня під час покладання квітів до меморіалу «Курган Слави», передає білоруський державний ресурс «БелТа», пише Громадське.

Лукашенко зокрема визнав, що його режим є єдиним, який підтримує росію у війні проти України.

«А скільки країн із того боку? Майже пів сотні, які фактично воюють проти росії в Україні. Щось не складається балансу. І взагалі ті, хто нам дорікають, ви що не знали, що у нас найтісніший союз із російською федерацією? З країною, з якою ми будуємо єдину, потужну, незалежну державу — Союзну державу. Де в союзі два незалежні народи», — розповідає Лукашенко.

Він також додав, що у Білорусі та росії нині «фактично єдина армія».

«Наша участь у спецоперації мною визначена давно. Першого дня початку цієї операції, коли я сказав, згадайте: ми нікому не дозволимо стріляти в спину російській людині. І ми зайняли оборону від Брестської фортеці до південних кордонів для того, щоби не допустити цього удару в спину росіянам із боку натовських військ», — каже Лукашенко.

Участь Білорусі у війні

Хоча регулярні збройні сили цієї країни не беруть участь у повномасштабному вторгненні в Україну, російські війська використовували Білорусь як майданчик для наступу на Київщину та Житомирщину. Також рф використовує білоруську інфраструктуру для перекидання своїх військ, розміщення авіації, ракетних установок та лікування військових. З території Білорусі по Україні регулярно запускають ракети.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ