Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко: міліцію ображати не можна

Міліцію, як інститут, ображати неможна. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю «Комерсант-Україна» висловив екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, коментуючи події під Святошинським РВВС в ніч на 11 січня.

Переказуючи події тієї ночі, Луценко поділився позицією рядових «беркутівців» у цій ситуації: «Вони називали себе «покинутою 9-ю ротою». Вони говорили: «нас знищать, нас здали, ми можемо захистити тільки самі себе, тому ми і в масках». Ще говорили, що «ми заручники між двох сил» і «нас кинули як гарматне м'ясо».

За його словами, саме найвищі чини «Беркута» на місці інциденту були відповідальні за дії своїх підлеглих. Одним з таких екс-міністр назвав заступника командира полку «Беркута» - начальника штабу підполковника Тягнирядна.

«Це людина, яка отримує гроші за прийняття рішень, це та людина, якій посада і закон велять приймати рішення. Замість цього він публічно «умиває руки»!, - заявив Ю.Луценко.

«Емоційно я висловився тому, що він просто кинув на свавілля і своїх підлеглих, і протестуючих. Я і зараз вважаю, що міліцію, як інститут, ображати неможна. Але конкретного зрадника закону, людину, що думає про кар'єру, але ніяк не про закон, треба називати своїм ім'ям. Негідників треба називати негідниками», - упевнений екс-міністр внутрішніх справ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ