Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко отримав для ознайомлення 48 томів своєї справи

Слідчий Генеральної прокуратури України надав екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку та його адвокатам для ознайомлення матеріали трьох кримінальних справ, об'єднаних в одне провадження.

Про це повідомив адвокат Луценка Ігор Фомін, зауваживши, що він та його підзахисний, перебуваючи у приміщенні Головного слідчого управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури, отримали для подальшого ознайомлення 48 томів об’єднаної кримінальної справи, підписавши при цьому відповідний протокол.

Таким чином, зазначив Фомін, починаючи з наступного понеділка, 31 січня, обвинувачений та адвокати розпочнуть знайомитись із справою. За словами Фоміна, скоріш за все, це відбуватиметься у приміщенні Лук’янівського слідчого ізолятора, де утримується під вартою Юрій Луценко.

Водночас, відповідаючи на запитання, як довго може тривати ознайомлення, адвокат зробив припущення, що "зважаючи на кількість томів, це може зайняти близько двох місяців".

"Втім, враховуючи специфіку роботи нашої прокуратури, я не виключаю, що вона може придумати щось нове, зокрема, встановити всупереч нормам процесуального законодавства свій графік або припинити ознайомлення і передати матеріали до суду", - сказав адвокат.

Водночас, Фомін зауважив, що після попереднього ознайомлення з томами справи, Луценка як свідка було викликано на допит щодо кримінальної справи, порушеної стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо придбання та розподілення автомобілів швидкої допомоги.

На уточнююче питання, яке відношення екс-міністр має до цієї справи, Фомін відповів, що не може цього пояснити.

Як повідомлялось, 26 грудня Луценко був затриманий бійцями спецпідрозділу СБУ за участю ГПУ біля своєї квартири в Печерському районі Києва. За рішенням суду Луценка будуть утримувати під вартою найближчі два місяці.

Колишнього міністра звинувачують за ч.3 ст. 364 Кримінального кодексу - "зловживання службовим становищем". Луценкові загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна, повідомляє ТСН.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ