Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко попередив членів виборчих комісій про кримінальну відповідальність

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко попереджає членів виборчих комісій про кримінальну відповідальність за невиконання судових рішень про голосування вдома і внесення виборців до списків у день голосування. Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції.

 

«Щоб міліція не займалася кримінальним переслідуванням за невиконання рішення суду, я просто звертаюся, по-людськи, до керівників і членів виборчих комісій. Не беріть гріх на душу, порушуючи рішення суду. Це абсолютно до снаги всім, хто хоче спати спокійно – не дописуйте нових людей у день виборів (у списки). Суд це заборонив. І не носіть урни тим людям, які хотіли голосувати вдома, якщо у них немає медичних довідок, які підтверджують їх неможливість самостійно пересуватися», - сказав міністр.

 

При цьому Ю.Луценко наголосив, що хоча таке звернення не входить в обов`язки міністра внутрішніх справ, він все-таки вирішив його зробити і суто людських міркувань.

 

«У даному випадку моє звернення не входить в мої обов`язки, але я, як нормальна людина, розумію, що слід людей попередити – це сотні тисяч людей, які повинні спокійно і законно провести вибори», - сказав Ю.Луценко.

 

Він відзначив, що сьогодні планує провести розмову з головою Центральної виборчої комісії Володимиром Шаповалом і дізнатися, чи до всіх керівників виборчих дільниць доведено інформацію про останні рішення Апеляційного адміністративного суду Києва, що стосуються процедури голосування.

 

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ