Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко пояснив, чим керувався, призначаючи нового прокурора Львівщини

Сьогодні, 16 червня, Генеральний прокурор України Юрій Луценко у Львові представив нового прокурора Львівської області Юрія Квятківського. Він заявив, що новий прокурор Львівщини не є вихідцем з Львівщини, а отже не має зв’язків з місцевими елітами. Про це Генпрокурор повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Гал-інфо.

Генпрокурор пояснив, що Закон України делегує йому особисто відповідальність за таке призначення, а отже і право його робити.

Він зазначив, що йому відомо, що громада вимагає узгоджувати призначення: «Ні президент, ні партії, ні громадські організації не можуть мені диктувати, кого я маю призначати, але я з великою повагою ставлюся до громадськості. Пропоную зрозумілий алгоритм нашої діяльності. Я готовий чути і реагувати на будь-який конкретний факт, кого треба зняти, але не буду чути, кого треба призначати».

«Знаю пана Квятківського ще з часу роботи першим заступником Київської обласної міліції. Тоді він відповідав за напрямок боротьби з організованою злочинністю. Знаю його як спеціаліста саме в цьому напрямку діяльності. У 2010 році, в часи Януковича, він, як і всі порядні міліціонери, був звільнений, і чотири роки провів поза службою. Після Революції Гідності, учасником якої він був разом зі своїми керівником обласної міліції, Юрій Квятківський був призначений на ряд посад в прокуратурі. Останні півроку провів в Луганській області у прифронтовій зоні», - пояснив Луценко.

За його словами, перед тим як призначити Квятківського, він поспілкувався з його колегами по старій роботі, в тому числі з бійцями 92-ї бригади, офіцерами, щодо стилю роботи його як прокурора.

«Інформація, яку я отримав, дозволяє мені зробити висновок, що це жорсткий, вольовий, дещо впертий, але наступальний працівник. Перевіряв я також і можливий компромат. Думаю, він найближчим часом оприлюднить свою декларацію. У нього є родинне помешкання під Києвом, де його чекає дружина», - сказав Генпрокурор.

Окрім того Юрій Луценко додав, що висунув вимогу, що на Львівщині новий прокурор не може претендувати на жодні квартири чи землі, чи інше майно. Ця вимога була прийнята Юрієм Квятківським.

Своєю чергою Юрій Квятківський повідомив, що у Львові він буде жити в орендованій квартирі і навіть готовий показати журналістам своє тимчасове помешкання, а також договір на оренду.

«На сьогодні зарплата прокурора дозволяє знімати квартиру. Після моєї роботи в Луганській області, коли я прийшов у прокуратуру Львівщини, я позаздрив людям, в яких умовах вони працюють», - сказав прокурор.

Він додав, що в прифронтових районах прокуратурі доводилося працювати у складних умовах, без належного місця праці, але місцеві прокурори самотужки намагалися обладнати займане приміщення усім необхідним.

Юрій Квятківський розповів, що у Києві він має квартиру, яку придбав у 2007 році площею 88 кв.м., а за 140 км від Києва його родина мешкає у будинку, збудованому батьками, площею 200 кв.м.

Окрім того, новий прокурор до 2017 року має погасити кредит за свій автомобіль, який придбав у 2012 році.

Також Юрій Луценко зазначив, що попередній прокурор Львівської області Віталій Мякішев повернувся працювати на стару посаду - заступника прокурора Житомирської області.

Він додав, що розглянувши діяльність Віталія Мякішева також прийматиме рішення щодо майбутньої роботи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ