Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко збирається наловити «великої риби»

Перше завдання прокуратури - це відновлення довіри через очищення. Друге завдання – спіймати велику рибу. Про це сьогодні, 16 червня, під час прес-конференції у Львові заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомив кореспондент Гал-інфо.

«Я цілком свідомий, що це ключове завдання, яке очікує від нас суспільство. Така "рибалка" в Києві вже розпочалась. Лише за 10 днів спеціальна група військової прокуратури затримала вже двох осіб, і це не кінець. Ці люди заарештовані, їм визначена судом застава у розмірі 100 і 200 млн грн», - сказав Луценко.

Він також заявив, що проводиться перевірка діяльності «Укргазвидобування»: «Учора прокурор спеціальної антикорупційної прокуратури Холодницький поклав мені на стіл документи щодо притягнення до відповідальності народного депутата Олександра Онищенка, пов’язаного з низкою підприємств, які розкрадали майно «Украгазвибодування» в особливо крупних розмірах. За матеріалами розслідування йдеться про 1,5 млрд грн щорічно. Загалом діяла злочинна група, яка завдавала збитків за рік до 40 млрд грн. Це в десять разів більше, чим всі капітальні вкладення на території України».

Як повідомив Юрій Луценко, наразі нардеп Онищенко перебуває в Ніцці, куди він вирушив 14 червня святкувати свій день народження. За словами Луценка, парламент розглядатиме питання про позбавлення нардепа недоторканності

Генпрокурор також додав, що працюватимуть і по інших підприємствах.

«Я планую, що у нас буде гаряче літо. Є важливий нюанс - у нас іде  полювання не за персонами, а за організаціями. Країна потребує не лише  ловити велику рибу, але ловити організації великих риб. Так одне з великих підприємств, яке займається зерном, розкрадалося з часів Януковича на колосальні суми в декількасот мільйонів доларів. Після революції менеджмент цієї компанії очолили представники «Свободи». Розміри розкрадання були менші, але схема та ж сама. Після парламентських виборів менеджмент очолили представників «Самопомочі». Суми менші, але схема та ж сама. Це мене наводить на приклад того, що ми маємо виривати мафію з корінням, а не лише ловити керівників мафії», - сказав Луценко.

Він також додав: «Учора я був у Брюсселі, і мене там пробували виховувати, що треба ловити не стару владу, а нову. Я їм пояснив, що різниця дуже умовна, адже тільки на горі помінялися керівники, а внизу ті ж самі гриби поганки. Змінюється керівництво, але мафіозні клани залишились».

За словами Генпрокурора, такі ж завдання отримав і новий прокурор Львівщини Юрій Квятківський. Він зазначив, що результати його роботи розглядатимуть вже у вересні.

«У нас в країні дуже багато мафій, але є лише одна недоторканна – прокурорська. Прокурор ніколи не сідав у цій країні навіть якщо вбивав. Цей час закінчився. Ми чистимо себе, але так само перейдемо в наступ на інших. Я прекрасно знаю, що моя політична кар’єра на волосинці, і я сильно ризикую», - сказав Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ