Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Луцьк визнали найкомфортнішим облцентром для проживання

Загалом 78% лучан вважають, що справи в місті йдуть у правильному напрямку
фото з сайту замки і храми України

Луцьк виборов першість серед обласних центрів України за комфортом. Індекс якості обслуговування та послуг, визначений на основі 18 показників, у Луцька вищий, ніж в Ужгорода, Івано-Франківська, Хмельницького чи Львова.

Про це йдеться у восьмому муніципальному опитуванні Міжнародного республіканського інституту (IRI), проведеному у квітні-травні 2023 року.

Це опитування дає усесторонній аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг.

Відповідно до результатів опитування, в Луцьку склалася найкраща ситуація з такими послугами чи сферами, як якість облаштування бомбосховищ, школи, дитячі садки, розвиток промисловості та діяльність поліції. Обласний центр Волині другий-третій серед 21 міста країни за показниками, як-то збір сміття, медичні заклади, транспортна інфраструктура, громадський транспорт, вуличне освітлення, університети, технікуми, коледжі та постачання газу.

Загалом 78% лучан вважають, що справи в місті йдуть у правильному напрямку. Це третій результат в Україні після Хмельницького та Вінниці.

Всеукраїнське муніципальне опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI) провела соціологічна група «Рейтинг» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Опитування проводили у 21 обласному центрі України, що не перебувають під контролем російських чи проросійських сил. Херсон було виключено з вибірки у 2023 році через безпекову ситуацію, яка унеможливлювала особисте опитування. Опитування проведено на основі вибірки, яка включала 16 800 дорослих респондентів. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 56%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ