Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луцька міськрада не підтримала Стерненка

Депутати Луцької міськради не спромоглися назбирати достатньої кількості голосів, аби ухвалити звернення на підтримку засудженого одеського активіста Сергія Стерненка. Про це повідомив власкор Гал-інфо.
Сергій Стерненко у залі суду / Фото: Максим Пшибишевський, ZMINA

Під час сесії міськради сьогодні, 24 лютого, депутати підтримали звернення до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля із вимогою вилучити із бібліотек усі екземпляри комікса «Принцеса+Принцеса: довго і щасливо». На думку обранців луцької громади, це видання пропагує ідеологію ЛГБТ, натомість варто популяризувати серед молоді традиційні сімейні цінності. Локомотивом ухвалення цього звернення була міська Рада церков.

«Сьогодні Луцька міська рада мала гаряче сесійне засідання. Ніколи б не подумала, що буду захищати родинні цінності, нормальні стосунки між чоловіком і жінкою, традиційне національне виховання у християнському аспекті перед деякими надто проєвропейськими депутатами, що намагалися усім довести , що стосунки між жінками, або ж поміж чоловіками - це нормально і демократично! Принцеса одружується на принцесі , хепіенд! На голову не налазить!» - поділилася враженнями від ухваленого звернення депутатка із фракції «Свободи» Алла Жупанюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Натомість журналістка Аріна Крапка (Ірина Мусій) – іншої думки.

«Що ж, частина депутатів в Луцькраді – гомофоби. Традиційні цінності вам в руки. Що далі? Заборона абортів? Ну скажу так: таки підростає покоління і частина по-іншому мислить. Якби ви не намагались, час настав. Гомофобія – це сором. Уявляєте, у Європі, ЛГБТ підтримують. І все норм. Всі не стали лесбійками наприклад», - йдеться у її дописі на Фейсбук.

А от ухвалити звернення до президента Володимира Зеленського із підтримкою засудженого одеського активіста Сергія Стерненка депутати Луцької міськради не спромоглися – забракло голосів. Рішення підтримали тільки 17 депутатів (у Луцькій міськраді загалом 42 депутати, - Гал-інфо).

«Той момент, коли в Луцькій міській раді знайшлося достатньо голосів для боротьби із «гей-пропагандою» і не знайшлося достатньо для підтримки Сергія Стерненка. Соромно. Насправді, саме політичні рішення показові. Легко бути правильним в господарських питаннях, бо там більшість проектів рішень відповідають здоровому глузду, якщо вони не корупційні. А в політичних чітко видно світогляд і рівень поваги до дискусії та плюралізму думок», - резюмував політолог, журналіст Антон Бугайчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ