Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львіська міська рада вимагає офіційних пояснень від Генерального консульства Польщі про події на горі Хрещатій

Депутати Львівської міської ради з ініціативи Всеукраїнського об’єднання Свобода ухвалили звернення щодо акту вандалізму на горі Хрещата у Бескидах (Республіка Польща). Звернення до Президента України, Міністерства закордонних справ, Генерального консульства Республіки Польща у Львові під час сесії міськради озвучив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Василь Павлюк, – повідомила прес-служба ЛОО ВО «Свобода».
У звернені йдеться наступне:
«Депутати Львівської міської ради стурбовані та занепокоєні скоєним у Республіці Польща у Бескидах на горі Хрещата актом вандалізму, щодо пам’ятного знака - Хреста з державною символікою України.

Цей меморіальний знак було встановлено у 2006 році в пам'ять про загиблих на місці підземного шпиталю, у якому 23 січня 1947 р. було знищено вояків Української Повстанської Армії.

Вважаємо такі безвідповідальні дії окремих представників антиукраїнських сил у Республіці Польща спробою кинути тінь на міждержавні стосунки українського і польського народів, а також такими, що створюють перепони для подальшої співпраці наших держав у європейській спільноті.

Вимагаємо від Президента України та Міністерства закордонних справ України спрямувати до Посольства Республіки Польща в Україні офіційну ноту протесту.
Вимагаємо від генерального консульства Республіки Польща у Львові надати офіційні пояснення щодо згаданого акту вандалізму та сприяти відновленню пам’ятного знака та притягнення винних до відповідальності».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ