Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів і падаючі балкони: Місто допоможе із ремонтом для львів'ян, які не мають коштів

Власники індивідуальних балконів у будинках - не пам’ятках архітектури, що перебувають у поганому стані, можуть подаватися на спеціальну Програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні ремонтних робіт.
Фото: ЛМР

Такий документ затвердили на сесії Львівської міської ради.

Програма передбачає невідкладний чи капітальний ремонт, реконструкції, ремонтно-реставраційні роботи спільного майна у багатоквартирних будинках Львівської МТГ.

Ремонт балкону відбуватиметься на умовах співфінансування: 80% готове оплатити місто, а 20% залишиться за мешканцем. Нагадаємо, що раніше співфінансування працювало лише для об’єктів історичної спадщини.

«Балкон є власністю мешканця. І це накладає відповідні зобов’язання. Та попри це місто підготувало програму, яка розширює можливості співфінансування ремонтів балконів. При ремонтні балкону 80% коштів готове дати місто, а 20% має забезпечити мешканець. Відзначу, що у Львові є приблизно 380 тисяч балконів, відтак це потребуватиме значних коштів, які нам треба буде резервувати у бюджеті на наступний рік. Але інших варіантів немає, бо багато балконів дійсно є в поганому стані.

Часто люди, користуючись балконом, забувають, що балкон — їхній, і думають, що хтось інший має їм його відремонтувати», - наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Як пояснила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, балкон входить до технічного паспорта квартири, тому мешканці несуть відповідальність за його стан. Зараз у кожному районі міста створені відповідні робочі групи, які проводять обстеження балконів. Обстеження має бути проведено до жовтня цього року і складені відповідні акти: скільки балконів є в хорошому стані, скільки - у задовільному, а скільки потребують ремонту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ